Plugin-hybrid centraal bij Audi op Salon Genève

Vergroot foto
Door: BV 11-02-2019

De laatste rechte lijn voor het Autosalon van Genève. Dat opent de deuren voor de gespecialiseerde pers al op 5 maart. En dat betekent dat er stilaan meer details bekend raken van wat de verschillende automerken daar willen voorstellen. Bij Audi heeft bijna al het nieuws een stekker.

e-Tron Concept

Het merk uit Ingolstadt wil in Genève een nieuwe e-Tron concept onthullen. Die zal gebaseerd zijn op het MEB-onderstel van de VW Group. Die bodemplaat zal in 2020 de basis vormen voor de VW Neo, maar je mag je verwachten aan een stortvloed modellen die gebruik maken van dezelfde architectuur, van de verschillende merken van de groep en in allerlei segmenten.

De e-Tron die Audi voorstelt is wellicht een crossover, formaat Q3, die eveneens al in 2020 op de markt zou kunnen komen. Bevestigd is dat evenwel nog niet. Dat de creatie echter aan de zijde van de ID Neo en een elektrische Seat van de band zal lopen in de VW-fabriek in het Duitse Zwickau, ligt wel vast.

Onderstel biedt veel mogelijkheden

Het MEB-onderstel was volgens de Duitsers voldoende flexibel om accu’s met een rijbereik van een kleine 300km tot dik 500km te kunnen accomoderen en zou zowel geschikt zijn voor achter- als voor vierwielaandrijving.

Ook nog vier stopcontacthybrides

Audi zal in Genève ook in één klap vier nieuwe plugin-hybrides voorstellen. Eén daarvan is de Q5. De andere drie zijn nog niet bevestigd, maar uit een eerder uitgelekte productplanning zou je kunnen afleiden dat het onder meer om een A7 e-tron en A8 a-tron zou moeten gaan.

Geef commentaar
comments by Disqus