Audi Q4 is wulpse creatie

Bekijk 3 foto's
Door: BV 14-02-2019

Audi heeft nog een plaatsje vrij tussen de Q3 en de Q5. Daar moet natuurlijk een model met coupé-allures komen. Want het bedrijf uit Ingolstadt kan de SUV-coupé’s uit Stuttgart en München de taart niet laten opsmikkelen natuurlijk.

BMW en Mercedes zijn nu wel al een tijdje bezig met het segment te bewerken. De Audi komt er pas in 2020. De eerste prototypes zijn nog niet eens in het wild betrapt. Aan het design wordt inmiddels wel de laatste hand gelegd. Op het Autosalon van Genève willen de Duitsers al even laten zien welke richting dat uitgaat. Je weet maar nooit dat iemand het mooi genoeg vindt om erop te wachten.

Een Q3 Coupé, zeg maar. Met grote wielen en een grote nadruk op de wielkasten. Tussen de schets en de echte concept car, die op vijf maart op het Autosalon van Genève wordt onthuld, wordt er wellicht wel nog wat water bij de wijn gegoten. Het design wordt dan nog eens verder aangelengd eer er sprake is van serieproductie.

Op het showexemplaar dat inmiddels opgepoetst wordt voor z’n salondebuut, prijkt ook de e-tron. Daardoor weten we alvast het elektrisch is aangedreven. Hij zal gebaseerd zijn op de elektrische MEB-structuur van de VW-group.

Geef commentaar
comments by Disqus