Speed + Bentley Bentayga = meer dan 300km/u

Bekijk 14 foto's
Door: BV 14-02-2019

Een jaar of twintig geleden viel je van je stoel wanneer iemand het had over een sportieve SUV. De wetten van de fysica zijn nog niet veranderd, maar de perceptie wel. En door een hoop slimme elektronica kan je tegenwoordig de bocht om met zo’n gevaarte zonder dat het omvalt. Dus ze kunnen best snel zijn, naast luxueus.

Meer dan 600pk

De Bentley Bentayga Speed is de snelle versie van de opgeblazen Bentley. Onder de kap zit een 6-liter W12 die 635pk en 900Nm opwekt. De trekkracht bleef hetzelfde maar de paardenstal kreeg er 26 stuks bij. En er zal ook wel wat aan de programmatie gewerkt zijn, want dat beetje verschil verklaart niet dat de Speed nu naar 100 accelereert in 3,9 in plaats van 4,1 tellen.

Er zijn natuurlijk wat uiterlijke aanpassingen. Donker getinte achterlichten, een andere grille, gigantische 22-duimers, meer Alcantara en natuurlijk wat Speed-logo’s.

De snelste van allemaal

Waar het echter allemaal om te doen is, is de topsnelheid. Zo’n Bentayga haalt nu 305km/u. Niet veel eigenaars zullen dat doen, maar heel wat eigenaars zullen zeggen dat ze de snelste SUV te wereld hebben. Deze Speed is immers nog een zucht sneller dan de Lamborghini Urus. Voorlopig, want reken er maar op dat ook daar nog een snellere variant van in de pijplijn zit.

Het debuut voor deze Bentayga Speed is vanzelfsprekend voorzien op het Autosalon van Genève.

Geef commentaar
comments by Disqus