Is deze Alfa Giulietta met V8 de ultieme hot hatch?

Vergroot foto
Door: BV 17-02-2019

Alfa Romeo heeft in het verleden al meermaals een pittige gezinswagen gebouwd. We denken onder meer aan de 147 en 156 GTA. Beiden werden ze aangedreven door een erg muzikale zescilinder die er dankzij verchroomde uitlaatstukken onder de motorkap evenmin slecht uitzag.

Handiger van Alfa 4C

De Alfa Romeo 4C in de catalogus van vandaag is sneller, maar hij is niet erg praktisch. In Engeland werkt iemand aan de oplossing. Daar wordt deze Giulietta gebouwd. Een apart geval. Dat maken de radicaal uitgebouwde wielkasten meteen duidelijk.

Onder de compleet nieuwe snuit werd immers ruimte geschapen voor de 4,7l V8 uit de Alfa Romeo 8C. Een motor waarin nogal wat Ferrari-know-how sloop. Als er niet aan de centrale wordt gerommeld is die al meteen goed voor 444pk en 470Nm. Natuurlijk moet de aandrijving van de Giulietta ook grondig onder handen genomen worden (vierwielaandrijving? achterwielaandrijving?), maar details daarover zijn niet bekend. Deze foto die van Facebook is geplukt, is het enige bewijs van het bestaan van de creatie.

Als die af is, komt er ongetwijfeld meer nieuws naar buiten. Het is niet zo dat deze Giulietta ongemerkt voorbij zal gaan.

Komt er nog een nieuwe 8C Competizione?

Over de 8C kunnen we inmiddels nog kwijt dat Marchionne vorige zomer, kort voor z’n overlijden, nog hintte naar een opvolger. Daarvan werd gezegd dat die niet alleen een benzinemotor, maar ook elektromotoren onder de kap zou krijgen. Goed voor zo’n 800pk. Maar er werd geen timing gegeven. En inmiddels zwaait daar bij Fiat Chrysler iemand anders de scepter.

Geef commentaar
comments by Disqus