Camera herkent iedereen in je auto

Vergroot foto
Door: BV 17-02-2019

Je stapt in een auto en die weet op slag alles van jou. Wanneer je denkt dat het nooit zo ver zal komen, stop je nu beter met lezen. Het gaat immers niet om een vergezocht idee of om toekomstige technologie. Een Israelisch bedrijf kan dat vandaag al.

Passagiers identificeren en in de gaten houden

Eyesight Technologies ontwikkelde CabinSense. Dat is een systeem dat autopassagiers kan identificeren, scannen en analyseren. Natuurlijk wordt het verkocht als een voordeel. Zo kan het systeem wanneer het iemand herkent, automatisch die z’n voorkeuren doorsturen aan de auto. De temperatuursinstelling, zetelpositie, radiozender. Dat soort van dingen. Of airbags uitschakelen wanneer het systeem tot de conclusie komt dat de persoon die er zit te licht of te klein is.

Die CabinSense kan ook het gedrag van de mensen analyseren. Het weet wanneer je iets vergeet, wanneer je je gordel niet aandoet, wanneer je afgeleid bent en wanneer je eigenaardig reageert omdat je slaperig bent of te veel op hebt. Of de passagier drinkt, appt, of rookt. Bovendien onthoudt het systeem iedereen die ooit in de auto zat en wanneer.

Big Brother

Het is dan wel handig dat je auto vanalles van je onthoudt. Toch is maar de vraag hoeveel datavergaring nog steeds acceptabel is? Is het nodig dat je auto weet met wie je je tijd doorbrengt? En zijn die gegevens wel veilig? Big Brother in de auto. Je kan je meteen de vraag stellen of het écht niet handiger is om eenvoudigweg je temperatuur zelf in te stellen.

Geef commentaar
comments by Disqus