Aston Martin Project 003

Vergroot foto
Door: BV 20-02-2019

Bij Aston Martin wordt momenteel getimmerd aan niet één, maar twee hypercars. De spectaculaire Valkyrie hebben we al gezien, maar de andere is nog in mysterie gehuld. Veel meer dan z’n codenaam, Project 003, kregen we nog niet te weten. Maar nu is er een eerste foto.

Er was al eens een eerste schets, maar daar kon je echt niets uit afleiden. Ditmaal geven de Britten wat meer prijs. Zo recht van achteren doet de 003 alvast behoorlijk denken aan de Valkyrie.

Niet compleet nieuw?

Zou het kunnen dat de 003, waar zo geheimzinnig over wordt gedaan, helemaal geen nagelnieuwe supersportieveling is, maar een afgeleide variant van de Valkyrie? Een goedkopere misschien? De Project 002 - ja die is er ook nog - wordt immers een AMR-raceversie van de Valkyrie.

Er zijn ook enkele zekerheden. Van de 003 zal Aston Martin niet meer dan 500 stuks bouwen. Verwacht dus ook niet dat hij het koopje van de week wordt. Aan boord is er een V6 die centraal wordt ingebouwd.

De nieuwe Vanquish?

En dan is er nog de naam. We denken aan Vanquish. Daarvan hebben de Britten immers laten verstaan (bij de lancering van de DBS Superleggera) dat hij terugkwam. “En wel sneller dan je zou denken”.

De onthulling, als concept, staat mogelijks al over enkele weken gepland op het Autosalon van Genève. Een productieversie is voor 2021.

Geef commentaar
comments by Disqus