Porsche Design Globetimer zoekt pols van wereldreiziger

Bekijk 14 foto's
Door: BV 11-07-2019

De designafdeling van Porsche houdt zich niet alleen met auto’s bezig. Het bedrijf heeft ook een aparte stijlafdeling en die tekenen zo ongeveer alles. Op deze pagina’s passeerden eerder al luidsprekers, smartphones en zelfs barbecues de revue. Allen pronkten ze met het Porsche Design-logo.

Uurwerken zijn eigenlijk nog één van de minst verrassende zaken. Heel wat automerken wagen zich aan polshorloges. Als ze ze al niet zelf ontwikkelen, dan doen ze dat samen met een bekend horlogemerk. Denk aan een Zenith Range Rover of een Breitling Bentley. Eigenlijk een beetje sneu, want er zijn voor liefhebbers meer dan genoeg horloges te vinden die subtiel naar de automobiel verwijzen. Hier zetten we er onlangs 10 op een rij, bijvoorbeeld.

Globetimer

Porsche Design heeft al lange tijd een collectie polshorloges. Met zowat alles van eenvoudige wijzerplaten tot indrukwekkende duikhorloges. Na de zomer introduceert het merk een nieuwe Globetimer. Speciaal bedoeld voor wie vaak ver reist. Waarom? Wel, omdat je met simpele drukken op de kroon een pijlwijzer kan instellen op de normale tijd. Zo weet je hoe laat het is waar je bent én waar je vandaan kwam. Reis je echt ver, dan kan je met een AM/PM indicator ook nog eens de juiste daghelft aangeven.

In een langdradig persbericht (langer dan sommige aankondigingen van nieuwe auto’s) wijdt het bedrijf lang en breed uit over de titanium-intensieve 42mm grote behuizing. Het automatische gangwerk heeft een reserve tot 38 uur en het hoort erg stevig te zijn. Het bedrijf beweert dat het horloge een impact kan weerstaan die gelijk is aan 5.000 keer het gewicht van het horloge. De drukknoppen zijn eveneens getest - daar moet minstens 10.000 op kunnen duwen.

Duur?

De zin voor detail is op z’n plaats - het horloge is namelijk niet goedkoop. Alléén de goedkoopste uitvoering kost minder dan € 6.000. Tja, er staat nu eenmaal ‘Porsche’ op.

Geef commentaar
comments by Disqus