Nieuwe Bentley Flying Spur zo goed als klaar

Bekijk 2 foto's
Door: BV 16-05-2019

In juli stelt Bentley z’n nieuwe Flying Spur voor. Dat is in essentie de vierdeursversie van de Continental. Het uiterlijk zal niemand verbazen. Bentley speelt het op veilig. Maar dat betekent natuurlijk niet dat de marketingmachine stationair kan staan draaien. Er moet wat ophef veroorzaakt worden. Deze eerste details van de binnenzijde geven de aftrap voor de teasercampagne.

Diamantpatroon

Bentley heeft aan de binnenkant immers wat nieuws verzonnen. In deze door overdaad getekende tijden kan zo’n Bentley natuurlijk onmogelijk voorzien zijn van een sober deurpaneel. Lederbekleding, ja natuurlijk, maar toch geen vlak paneel? Neen. Daar hoort reliëf en structuur in te zitten.

Je kan natuurlijk leder in een patroon stikken, maar dat is waanzinnig arbeidsintensief. Bentley heeft er wat op gevonden. De nieuwe Flying Spur krijgt een diamantpatroon met een 3D-effect dat geperst of gelijmd lijkt. Het is een evolutie van de bekleding in de tweedeurs continental.

Onder de kap

De Flying Spur zal gebruik maken van hetzelfde onderstel als de Continental (ook gekend van de Porsche Panamera), zij het in een langere versie. Kopers krijgen wellicht de keuze uit een 6-liter W12, een 4-liter V6 of een stekkerhybride met 2,9l V6, al is het nog verre van zeker dat die laatste ook bij ons te koop zal zijn.

Geef commentaar
comments by Disqus