Hyundai i30 N Project C wordt radicale hot hatch

Bekijk 8 foto's
Door: BV 20-08-2019

Hyundai had zich het succes van de hete i30 ’N’ niet kunnen dromen. De pittige i30, die er eerst alleen als hatchback was, maar inmiddels ook als fastback werd uitgebracht, gaat vlot over de toonbank. Dan ruik je als merk natuurlijk al snel de kans om nog een meer gespecialiseerd modelletje op de markt te brengen. Dat wordt de i30 N Project C. Die is vernoemd naar testzone C, van het Namyang R&D-center. Dat laatste is waar de N voor staat, ook al proberen de Europese verdelers van het merk soms de indruk te wekken dat die verwijst naar de Nürburgring.

Radicaler, maar niet sneller

Veel details willen de Koreanen nog niet kwijt. Details zijn er pas op het Autosalon van Frankfurt. Nog een week of drie aftellen is dat. Dat de inspiratie komt van de i30 N Option Concept die rond deze tijd vorig jaar debuteerde op het Autosalon van Parijs is wel duidelijk. En dat de 275pk sterke versie van de hot hatch opgewaardeerd wordt met wat met carbon versterkte extra’s en, ligt daarmee ook voor de hand. Of er ook meer vermogen bij komt kijken, valt in het persbericht nog niet te lezen. Wel dat de rijervaring radicaler wordt. En dat er specifiek lichtmetaal wordt gemonteerd, is tenslotte gewoon op de plaatjes te zien.

Beperkte oplage

Hyundai zal ‘maar’ 600 stuks van de i30 N Project C bouwen. Die zullen exclusief op een aantal Europese markten, waaronder België, te koop worden aangeboden.

Geef commentaar
comments by Disqus