Nieuwe flitsmarathon op dinsdag 8 oktober

Vergroot foto
Door: BV 07-10-2019

Op dinsdag 8 oktober houdt de federale politie nog maar eens een flitsmarathon. De twaalfde al.

Vanaf dinsdagmorgen om 6u wordt gedurende 24 uur in het ganse land nog intensiever dan gewoonlijk op snelheid gecontroleerd. Het doel is vanzelfsprekend om de veiligheid op de wegen te verbeteren en het aantal slachtoffers bij ongevallen verder te doen dalen. Dat laatste is problematisch. Ondanks alle inspanningen kende België tijdens de eerste jaarhelft van 2019 geen daling, maar net een opmerkelijke stijging van het aantal verkeersslachtoffers.

Meer dan een miljoen auto's worden gecontroleerd

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) lanceerde vorige week een campagne ‘om de ruime meerderheid te steunen die het belangrijk vindt om zich aan de snelheidslimiet te houden’. Het lanceerde daarom de term ‘Control Cruiser’. Dat is een bestuurder die zich overal aan de maximumsnelheid houdt. Het VSV verspreidde daartoe 10.000 affiches.

Tijdens de elfde flitsmarathon, die begin april werd gehouden, werden in het ganse land bijna 1,1 miljoen voertuigen op hun snelheid gecontroleerd. 29.450 pv’s werden daarbij uitgeschreven. Goed voor meer dan anderhalf miljoen euro aan bekeuringen.

Geef commentaar
comments by Disqus