Van de Kia e-Soul tot de Ferrari F8 Tributo: dit zijn de kanshebbers voor Auto van het Jaar 2020

Vergroot foto
Door: BV 22-10-2019

Elk jaar kiest een jury van professionele journalisten uit de nieuwe modellen één ‘Auto van het Jaar’. Een model dat, zo zou je denken, tot grootsheid is voorbestemd. De winnaar mag de titel één jaar lang dragen. Volgens mensen die het kunnen weten is het de meest waardevolle onderscheiding uit de sector. Er wordt dan ook steevast reikhalzend naar de winnaars uitgekeken.

Het scheelde geen haar

Vaak winnen innovatieve productiemodellen, maar doorheen de geschiedenis koos de nogal beïnvloedbaar geachte jury ook wel eens een complete miskleun. Of een model dat voor heel wat mensen onbereikbaar is, omdat het technologisch een grote stap vooruit maakte. Zo won afgelopen jaar de Jaguar I-Pace, ondanks een niet echt democratisch prijskaartje. De Renault Alpine moest toen de duimen leggen en genoegen nemen met de tweede plaats. Een prettig sturende puristische rijmachine won het bijna van een dure EV. Het scheelde geen haar.

In 2018 won de Volvo XC40 de trofee. In de jaren ervoor was het respectievelijk de beurt aan de Peugeot 3008, Opel Astra, VW Passat en Peugeot 308.

Eerste schifting

Elk van de 35 modellen hieronder maakt kans. Begin november voert de jury echter al een eerste schifting door, om tenslotte in maart vanop het Autosalon van Genève de eindwinnaar bekend te maken.

Audi E-Tron

BMW 1-Series

BMW Z4

BMW X6

BMW X7

DS3 Crossback

Ferrari F8 Tributo

Ford Puma

Kia e-Soul

Mazda3

Mazda CX-30

Mercedes-Benz CLA

Mercedes-Benz EQC

Mercedes-Benz GLB

Mercedes-Benz GLS

Nissan Juke

Opel Corsa

Peugeot 208

Porsche 911

Porsche Taycan

Range Rover Evoque

Renault Captur

Renault Clio

Renault Zoe

Skoda Kamiq

Skoda Scala

SsangYong Korando

Subaru Forester

Tesla Model 3

Toyota Camry

Toyota Corolla

Toyota RAV4

Toyota GR Supra

Volkswagen Golf

Volkswagen T-Cross

Geef commentaar
comments by Disqus