Namaak-politiewagen moet stroom ongelukken werken E17 stoppen

Vergroot foto
Door: BV 22-06-2020

Het brokkelviaduct op de E17 ter hoogte van Gentbrugge ondergaat een langverwachte en hoogst noodzakelijke opfrisbeurt. Meer dan 20 miljoen euro investeert de Vlaamse overheid er. De werken veroorzaken vanzelfsprekend verkeershinder. Helaas gebeuren er ook regelmatig ongevallen.

Al meer dan 40 ongevallen bij werken Gentbrugge

Sinds het begin van de werken waren er al meer dan 40 incidenten, waaronder enkele ernstig. Eén ongeluk kende al een fatale afloop. Nochtans worden de werken en de mogelijke aanwezigheid van files ruim op voorhand aangekondigd. Een specifiek werfbord maant bestuurders aan hun cruise-controle niet meer te gebruiken. Nu gaat de politie nog een stap verder.

Politiewagen in hout als afschrikmiddel

In een poging om het verkeer ter hoogte van de splitsing richting R4 verder te vertragen, plaatste de politie een namaak-patrouillewagen. Het gaat om een vlakke print op een houten paneel dat op de pechtstrook is geplaatst. Een techniek die, zij het niet frequent, ook in het buitenland wel eens wordt gebruikt. Van ver is de opstelling moeilijk te onderscheiden van een echt politievoertuig. De redenering is ongetwijfeld dat het de bestuurders alerter maakt en laat vertragen. De betrachting is om met dit afschrikmiddel het verkeer te laten vertragen en de hoge frequentie aan ongelukken in te dijken.

Grappig detail: het ding is aan de vangrail vastgemaakt met een een zware ketting. Zou de politie schrik hebben dat het wordt gestolen misschien?

Geef commentaar
comments by Disqus