Seat lanceert VW ID.3-kloon als Cupra El-Born

Bekijk 4 foto's
Door: BV 09-07-2020

Met de lancering van de elektrische VW ID.3 loopt het nog altijd niet lekker. Maar bij de VW-Group zijn ze wel stilaan klaar om de schier eindeloze stroom technische klonen op gang te trekken. Deze El-Born is de eerste. Het is geen Seat, maar een Cupra. Daaruit mag je afleiden dat hij wat sportiever is uitgedost dan een Seat zou zijn. Verwacht je meer dan dat, dan ben je ongetwijfeld een optimist.

Cupra, Seat, VW… doet het er toe?

Het lijnenspel werd in elk geval wat agressiever dan je van een Seat zou verwachten. En hij heeft aan de binnenkant onder meer bronskleurige details. Tegelijk kan hij onmogelijk wegsteken dat hij zowel aan binnen- als buitenzijde nog erg grote overeenkomsten vertoont met de eerder al voorgestelde VW. De Spanjaarden hebben het wel over een unieke Dynamic Chassis Control Sport. Een stukje software dat een “superieure rijdynamiek” moet bieden.

Snel naar 50km/u

Technisch zijn er geen twee letters verschil met de ID.3. De Spanjaarden proberen dat nog even te verdoezelen door een beetje informatie niet vrij te geven. Het vermogen van de elektromotor bijvoorbeeld. Dat de accu 77kWh (later worden wellicht nog andere pakketten beschikbaar) groot wordt, willen ze er wel al kwijt. Goed voor 500km rijbereik. Ah, en dan zijn er nog de prestaties… Daar houdt Cupra het op een acceleratietijd van 2,9 seconden… naar 50km/u. Kwestie van het absoluut niet te kunnen vergelijken met een andere auto.

Cupra El-Born te koop in 2021

De elektrische Cupra zal (uiteraard) gebouwd worden aan de zijde van de ID.3 in Zwickau. In 2021 wordt hij op de Europese markt losgelaten.

Geef commentaar
comments by Disqus