Na 157 pogingen geslaagd voor theoretisch rijexamen

Vergroot foto
Door: BV 13-01-2021

Het behalen van een rijbewijs bestaat in de meeste Europese landen uit zowel een theoretisch- als een praktijkgedeelte. Beiden stellen hun specifieke uitdagingen, waar examenstress niet de minste van is. Niet iedereen kan zowel de materie als de spanning even vlot verwerken. Dat leidt er soms toe dat meerdere pogingen nodig zijn.

Hoe vaak mag je een rijexamen doen?

In tegenstelling tot België mag je in Engeland zo vaak als je wil op eigen houtje (dus zonder tussenkomst van een rijschool) een poging ondernemen. Een 42-jarige Britse man deed het theoretische gedeelte zopas 158 keer alvorens hij geslaagd was. Een record. In Engeland mag je op 50 meerkeuzevragen hooguit 7 fouten maken.

De escapade van de Brit kostte al ruim 3.500 pond aan examengeld. Hij kan zich nu concentreren op het praktijkexamen. Dat lijkt er iets makkelijker. Het meeste aantal pogingen daarvoor is 43 en staat op naam van een 72-jarige man. Een 47-jarige vrouw deed al 41 pogingen en is nog steeds niet geslaagd. Op de tweede plek voor het theorie-examen staat een 34-jarige vrouw die al 117 pogingen deed, maar nog steeds niet geslaagd is.

Geef commentaar
comments by Disqus