Dit zijn de 10 populairste elektrische auto’s in Belgie

De elektrische auto breekt door. Tenminste, dat is wat door constructeurs en media verkondigd wordt. Toch blijven de aantallen voorlopig nog marginaal. Maar er is wel een hoop meer keuze dan voorheen. Welke merken weten zich naar de voorgrond te werken in de ontluikende EV-markt? Dit zijn alvast de 10 meest verkochte elektrische auto’s in België voor 2020.

Tesla Model 3

Tesla voert nog altijd de lijst aan, al doet het dat inmiddels niet meer met de Model S of Model X. Sterker nog, die grote Tesla’s lijken zelfs in ongenade te zijn gevallen. Ze komen in deze lijst helemaal niet meer voor. Maar met de Model 3 kan het Amerikaanse merk nog steeds de koppositie claimen. In 2020 werden er in ons land 2.122 ingeschreven. Goed voor 14,2% van alle nieuwe elektrische auto’s.

1

Audi E-Tron

Audi werkt zich naar de tweede stek met de E-Tron. Van het in Brussel gebouwde model werden er vorig jaar 1.253 ingeschreven, wat de Audi 8,4% marktaandeel oplevert.

2

Renault Zoe

De Renault Zoe is een pak minder prijzig dan de eerste twee elektrische modellen in deze lijst en hij is er ook in twee aankoopformules. Je kan de batterij immers huren of kopen. De teller tikte door tot 1.223 verkochte exemplaren.

3

Hyundai Kona

Op de vierde stek vinden we de elektrische Hyundai Kona. De Koreaanse crossover ging het afgelopen jaar 1.046 keer over de toonbank. Het is trouwens het zustermodel van de Kia Niro die de zevende stek bekleedt.

4

Volkswagen ID.3

Met de ID.3 wil Volkswagen potten breken, maar z’n lancering was door allerhande problemen flink vertraagd. Sinds de zomer van 2020 worden de eerste exemplaren dan toch uitgeleverd en dat gaat vlot. Op een half jaar tijd werden er 953 op nummerplaat gezet.

5

Porsche Taycan

De elektrische Porsche is een schot in de roos. Dat maakt een cijfer van 806 inschrijvingen duidelijk. Er is nu wel een nieuwe basisversie aangekondigd, maar deze e-Porsche blijft met grote voorsprong de duurste auto op deze lijst.

6

Kia Niro

Kia heeft met de Niro ook een elektrische Crossover in het gamma staan. Daarvan vonden er vorig jaar 704 een Belgische koper.

7

Mini E

De elektrische Mini heeft op vlak van rijbereik misschien wat minder ambities als de modellen hierboven, maar hij blijkt toch populair. Met 613 stuks eigent dat model zich 4,1% marktaandeel toe.

8

Nissan Leaf

Nissan stelde zich al bij een vorige generatie op als een pionier in elektromobiliteit. Echt renderen doet dat evenwel niet. De Leaf, nu in z’n tweede generatie, heeft 580 inschrijvingen op z’n naam staan.

9

Mercedes EQC

De eerste Mercedes onder het nieuwbakken ‘EQ’-label dat er op alle geheel of gedeeltelijk geëlektrificeerde auto’s prijkt vond in ons land 518 afnemers. De EQC is een eerder uit de kluiten gewassen crossover of SUV. Begin 2021 krijgt die in het Mercedes EV-gamma het gezelschap van een kleinere EQA.

10
Geef commentaar
comments by Disqus