Ford krijgt nieuwe designdirecteur

Vergroot foto
Door: BV 26-01-2021

Goed nieuws voor wie de styling van de huidige generatie Fords niet je dat vindt. Het merk met het Blauwe Ovaal krijgt een nieuwe designdirecteur. De huidige, Moray Callum, gaat met pensioen. De opvolger is Anthony Lo, die nu wordt weggeplukt bij Renault maar al heel wat watertjes heeft doorzwommen.

Vervanging voor Moray Callum

Callum kwam halverwege de jaren negentig via Mazda bij Ford binnen. Hij had vooral de hand in de Ford Super Duty uit 1999, de Ford Explorer uit 2011, de Mustang uit 2015 en de Ford GT. In recentere tijden hield hij nog de teams in de gaten die de jongste F-150, de Mach-E en de twee nieuwe Bronco’s van lijnen voorzagen. De man komt uit een gezin waarin wel wat tekentalent en autoliefde voorradig was want z’n oudere broer is Ian Callum, die bij Jaguar 20 jaar lang voor stijl zorgde.

Wat deed Anthony Lo hiervoor?

Anthony Lo werkte al bij heel wat automerken. Het jongste decennium was hij aan de slag bij Renault. Daar had hij de hand in de ‘Cycle of Life” conceptcars (Dezir, Captur R-Space, Frendzy, Twin’Z en Twin’Run) die het uitzicht van de huidige generatie Renaults bepaalde. Daarvoor werkte hij bij General Motors Europe, waar hij Opels stylede en ook de hand had in de Saab Aero X concept car.

Anthony Lo z’n eerste job is, nogal oneerbiedig gezegd, een manier vinden om alle nieuwsoortige boordelektronica op een esthetisch verantwoorde manier in het interieur te integreren en aan de buitenzijde een styling te bedenken die de rekening houdt met de nieuwe eisen (zoals de dikke vloerplaat voor het onderbrengen van de accu) van elektrische auto’s.

Geef commentaar
comments by Disqus