Meer retro kan je een elektrische Hyundai niet maken

Bekijk 10 foto's
Door: BV 13-04-2021

Straks introduceert Hyundai de helemaal elektrische Ioniq 5. Een auto die oogt als een compacte hatchback en zelfs een beetje retro aanvoelt. De inspiratie voor die uit de kluiten gewassen vijfzitter (hij is bijna zo groot als een middenklasse SUV) is volgens de Koreaanse autofabrikant afkomstig van de Pony Coupé Concept uit 1974.

Oude auto met moderne invloeden

De Ioniq 5 is met andere woorden een moderne auto met retro-invloeden. Maar het kriebelde bij de stijlafdeling van Hyundai ook om de oefening eens in omgekeerde richting te maken: een oude Hyundai elektrificeren en voorzien van modernere stijlinvloeden. En dat deed het dan ook maar.

Op basis van de Hyundai Pony uit de seventies, werd een model voorzien van moderne koplampen, LED-achterlichten met hetzelfde pixelachtige ontwerp als de Ioniq 5, buitenspiegels met camera’s en aangepaste sierlijsten, velgen, bumpers en grille. Het interieur werd ook grotendeels vernieuwd, wat niet mag verbazen omdat het ganse project onder leiding stond van Hak Soo Ha, de belangrijkste interieurontwerper van het merk.

Elektrisch aangedreven

De aandrijflijn van de Pony werd verwijderd en vervangen door een geheel elektrisch systeem, maar daarover zijn er geen details. Hyundai stelt de geëlektrificeerde klassieke Pony tot eind juni tentoon in de Hyundai Motorstudio in Busan.

Geef commentaar
comments by Disqus