Elektrische Mercedes EQXX belooft 1.000km rijbereik

Vergroot foto
Door: BV 23-07-2021

Mercedes plaagt voor de Vision EQXX. Een elektrische auto die al in 2022 realiteit zou moeten zijn en écht 1.000km ver rijdt op een batterij.

Minder dan 9kWh per 100km

Een grote elektrische auto verbruikt vandaag algauw 20kWh per 100km of meer. Voor kleinere modellen zakt dat soms tot in de buurt van 14kWh/100km. In ideale omstandigheden weliswaar. En er wordt vanzelfsprekend gezocht naar manieren om het verbruik nog verder terug te dringen. Toch durft nog geen enkel automerk, pionier Tesla incluis, dromen van een verbruik van minder dan 10kWh/100km. En toch is dat net wat Mercedes met de EQXX beoogt. De Duitsers willen niet eens 9kWh/100km verbruiken. Dat wil zeggen dat de EQXX een accu krijgt van zo’n 90kWh, een capaciteit die courant is in grote EV’s.

Concept car: Mercedes EQXX

Wie bij het lezen van die cijfers plots gebeten geraakt door de elektrische microbe, geneest maar beter snel. Die EQXX zal absoluut niet geschikt zijn voor productie. Het wordt een showcar en hoogstens een rijdend labo. Het zal dan ook schier onmogelijk zijn om de verbruiksclaim van Mercedes aan de realiteit te toetsen.

Geef commentaar
comments by Disqus