Europa krijgt eigen Kia Sportage

Bekijk 6 foto's
Door: BV 26-08-2021

Volgende week stelt Kia de Europese versie van de nieuwe Sportage voor. Dat lijkt weinig belangwekkend nieuws omdat we de internationale variant van de nieuwe generatie al achter de kiezen hebben en verschillen doorgaans maar klein zijn. Ditmaal is er echter meer aan de hand, want Europa krijgt een afwijkende Sportage.

Opvallende vormgeving

Uit de teasers die Kia zopas vrijgaf valt af te leiden dat de opvallende styling van de Sportage zoals die elders ter wereld wordt geserveerd, ten minste gedeeltelijk wordt overgenomen. Vooral de vormgeving van de dagrijlichten is daarbij een blikvanger.

Kleiner dan de internationale Kia Sportage

Europa laat de groeischeut van de Sportage echter voor wat hij is. Terwijl internationale klanten flink meer centimeters in lengte en breedte krijgen, zal de Europese versie gelijkaardige afmetingen etaleren aan het huidige model. Dat zorgt er in feite voor dat het een heel andere auto is. Kia belooft in één adem dat hij ook afgesteld zal zijn met de Europese klant voor ogen, met meer nadruk op dynamisme en weggedrag.

Onder de kap

Over de motoren geeft Kia nog niets prijs, maar ze laten zich wel raden. Het aanbod omvat wellicht nog steeds een tweeliter turbodiesel, naast een eveneens geblazen 1,6l benzine. En er komt in elk geval ook een stekkerhybride die een lithium-ion accupakket van 13,8kWh en een 90pk sterke elektromotor combineert met de eerder al genoemde 1,6l benzinemotor.

Wanneer de vijfde generatie van de Kia Sportage in Europa bij de dealer staat, is nog niet bekend.

Geef commentaar
comments by Disqus