Alfa Romeo 4C Inleiding

Bekijk 58 foto's
Door: AUTO55 13-04-2014

Tot voor kort was er van een aanwezigheid van Alfa Romeo in de VS al lang geen sprake meer. Tot voor kort dus, want met de 4C en diens cabrio-afgeleide (die is er volgend jaar) zijn de Italianen klaar voor een tweede veroveringsronde van het Nieuwe Continent. En daar blijft het niet bij. Toekomstige producten van het merk gaan eveneens de grote oversteek maken, en dat zullen er heel wat zijn.

Kleine motor, pluimgewicht

De 4C lijkt alles in huis te hebben om het zowel hier, als in de VS te maken. Exotisch vanwege z'n monocoque uit koolstofvezel, interessant door z'n relatief aanvaardbare aankkoopprijs en z'n fiscaal voordelige regime. Of toch als je de vergelijking maakt met andere sportwagens die gelijkaardige prestaties laten optekenen. Achter de stoelen van de 4C ligt immers slechts een viercilinder. Geen onbekende overigens, want de Giulietta Quadrifoglio Verde rijdt er al een hele poos mee rond. De motor telt nog geen 1.8-liter longinhoud en produceert met behulp van een turbo tot 240pk. En dat is genoeg voor de slechts 895kg wegende 4C om enkele grotere en krachtiger jongens het leven moeilijk te maken.

Eén jaar wachten

In de Belux heeft Alfa Romeo al 140 kopers kunnen strikken. De jaarproductie is beperkt tot zo'n 3.500 exemplaren, maar de totaaloplage is dat niet. Wie nu bestelt - en € 51.500 kan voorleggen, zonder opties - moet weliswaar (minstens) een jaartje geduld oefenen om zijn of haar 4C uit de Maserati-fabriek te zien rollen. Maar dat vinden veel kandidaat-kopers ongetwijfeld het wachten waard.

Geef commentaar
comments by Disqus