Kia Picanto 1.0 & 1.2 Interieur

Bekijk 45 foto's
Door: BV 24-04-2017

Hier onderscheidt de Picanto zich het meest van generatie 2. De binnenruimte is opnieuw ingericht. Met modernere materialen, andere kleuren en een modernere vormgeving. Zelfs de harde plastics, courant in dit segment, imiteren niet eens zo slecht kunststof met een schuimvulling.

Het plaatsaanbod is meer dan correct. Ruimte voor je kruin heb je zelfs 24mm dan in een VW Up. En dankzij het hertekende dashboard is er meer ruimte voor de knieën. De vulling van de zetels gebeurt met identiek dezelfde schuimsoorten als de grotere modellen uit het Kia-gamma. Ze bieden dan ook een meer dan behoorlijk comfort. Achteraan vind je nu 20mm extra ruimte voor benen en knieën, maar dat betekent niet dat het er riant zitten is. Het blijft nu eenmaal een stadsmus.

De centrale console oogt eenvoudig en verzorgd. Afhankelijk van het afwerkingsniveau word je getrakteerd op een 7” informatiedisplay dat erboven zweeft. Apple Carplay en Android Auto kan je daarop krijgen. De binnenspiegel is beter verlicht dan gebruikelijk. Kia meent dat er cliënteel is dat zulks zal appreciëren.

GT Line

De GT Line is ook nog uitgerust met een verschuifbare middenconsole, een achteruitrijcamera en imitatieleder. Een zonnedak en een draadloze laadfunctie voor je smartphone is optioneel verkrijgbaar.

Geef commentaar
comments by Disqus