5 rotslechte auto's van grote namen

Het is geruststellend als een merk steevast goede, degelijke of briljant rijdende auto’s produceert. Maar dat is zelden of nooit de enige betrachting van een automerk. Dat wil vooral winst maken. En daarom komt er af en toe eens iets op de markt dat helemaal niet in het rijtje past. Daarvoor hoeft het echt geen klein of luguber automerk te zijn. Hier zijn 5 voorbeelden van gruwelijke auto’s van gekende merken.

BMW 3 Compact

BMW probeerde met de 3 compact in 1993 al eens flink in de taart van de compacte middenklasse te happen. Het deed dat echter met een 3-Reeks waarvan de koffer letterlijk was afgehakt en waaronder de bedenkelijke achtertrein stak van een generatie eerder. Ze waren even leuk als ze onvoorspelbaar waren.

Mitsubishi Space Star

Elders ter wereld heet hij Mirage, bij ons is het Space Star. Maar de naam is naast de kwestie. Hij wordt overal verguisd. Goedkope materialen, een bedenkelijk weggedrag, geen enkele uitstraling, klein en tot overmaat van ramp ook nog eens behoorlijk prijzig. Een facelift hielp, maar slechts een beetje. Komt dit echt van dezelfde makers als de Colt?

Ford Mustang 2

Ford had in de jaren zestig met de Mustang een regelrechte hit te pakken. En het besloot prompt om dat helemaal naar de knoppen te helpen. De Mustang 2 had niet de prestaties, sportiviteit, uitstraling… van z’n voorganger. Het was gewoon een saaie, lelijke middenklasser.

Lotus Elan

Lotus: bouwer van smakelijke lichtgewicht auto’s met een middenmotor en achterwielaandrijving. Tot het in 1989 deze Elan presenteerde. Een tweepersoonscabrio die niet abnormaal weinig woog, werd aangedreven door de 1,6l benzinemotor uit de Isuzu Gemini en voorwielaandrijving had. De persrecenties vielen tegen, de verkoopsresultaten vielen tegen… En daarna was elke Lotus weer achterwielaangedreven.

Nissan Murano CrossCabriolet

SUV’s zien er zonder dak maar bizar uit. En toch wil er af en toe toch iemand het proberen. Nissan maakte deze Murano CrossCabriolet heel even voor de Amerikaanse markt in 2010. Hij kreeg slechte kritieken, werd nauwelijks verkocht en heel snel afgevoerd. Land Rover probeerde het inmiddels ook eens met de Evoque Cabrio, maar die verkoopt evenmin goed.

Geef commentaar
comments by Disqus