Alpine A110 nu te koop, maar vraag niet voor welke prijs

Vergroot foto
Door: BV 05-12-2017

Renault heeft een nieuwe sportwagen. En daarvoor stofte het bedrijf de naam Alpine terug af. Heel wat is er - op papier tenminste - juist aan. Het gaat om een lichtgewicht (1.080kg) tweezitter met een middenmotor. Die is relatief bescheiden: een 1,8l turbomotor met 252pk. Maar met louter achterwielaandrijving en een door Getrag geproduceerde zeventrapsautomaat met dubbele koppeling haalt hij 100km/u al na 4,5 seconden.

Eerder wist Renault al eens 1995 liefhebbers te vinden die de auto niet eens moesten zien om een bestelbon van € 58.800 euro te tekenen. Dat ging om een ‘Première’ Edition, met een specifieke uitrusting (allemaal dezelfde, om het de fabriek niet te moeilijk te maken) en slechts drie buitenkleuren.

Vanaf nu gewoon te koop

Nu kan je bij Renault ook een orderbon gaan tekenen voor een gewoon exemplaar. Eentje waar je gewoon zelf de uitrusting van kan kiezen. Voor een luttele € 2000 reserveren de Fransen je een productieslot. Je hebt er nog even het raden naar hoeveel er achteraf nog bijkomt, want de prijs… die kent het merk nog niet.

Geef commentaar
comments by Disqus