BMW designzetels voor Boeing Dreamliner

Bekijk 3 foto's
Door: BV 27-09-2018

Heel wat automerken ‘verhuren’ hun designexpertise. Ze gaan dan met gusto aan de slag voor bedrijven die op stilistisch vlak nood hebben aan een frisse kijk en kennis van zaken. Of die graag uitpakken met hun ‘design by {naam van premiummerk hier}’.

Designworks California

Designworks van BMW is een beetje gespecialiseerd in dat soort van klussen. Niet als enige overigens, want Porsche Design ontwierp ook al zo ongeveer alles. Van espressomachines, over harde schijven tot sneakers. Er zijn zelfs hele Porsche Designwinkels, en daarin valt geen auto te bespeuren. BMW Designworks sierde eerder al deze rubrieken, onder meer met stadsmeubilair. Bushokjes en zo.

Dreamliner

Ditmaal hebben ze daar in Californië, want daar is de studio gevestigd, voor het Taiwanese EVA Air een nieuwe business class-cabine ontworpen. Dat is ook geen primeur hoor, Mercedes deed immers al eens flink gek voor Lufthansa (zie hier). EVA Air had de gebruikelijke eisen voor de pittig geprijsde reisklasse: comfort, voor zowel werk als ontspanning, privacy zonder een claustrofobisch gevoel te krijgen, opbergmogeljikheden, duurzaamheid en natuurlijk.. stijl. De zitjes zullen gemonteerd worden in de Boeing 787-9 Dreamliner.

Geef commentaar
comments by Disqus