BMW 7 bij de neus genomen

Vergroot foto
Door: BV 15-02-2019

Bij een begin dit jaar voorgestelde facelift van de 7-serie ging de meeste aandacht niet naar het feit dat alle modellen voortaan voldoen aan de Euro 6d emissienorm. Het ging ook niet om het opgewaardeerde infotainmentsysteem of de draadloze laadfunctie voor compatibele smartphones. Of om de dikkere zijruiten die de rijbeleving nog serener maken.

40% grotere grille

Neen. Alle aandacht ging naar de gigantische grille voorop de neus. Die werd in één klap 40% groter, terwijl - zo zeggen velen - hij al niet klein was. De grille is polariserend. En dat is nog mild gesteld. Je kon de designkeuze van BMW wel zien aankomen. De X5 had ook al een knoert van een grille. Die van de X7 was zo mogelijk nog een pak groter.

Internet en sociale media gingen uit hun dak. Met mensen die het geweldig vonden. En met nog veel meer mensen die wilden laten weten dat ze het maar niets vonden. Potsierlijk, overdreven, misplaats, onnodig… het was allemaal niet uit de lucht.

Nu beter?

Het was maar een kwestie van tijd eer iemand op het idee kwam om de 7 in photoshop van een kleinere set nieren te voorzien. Een Reddit-gebruiker maakte de grille in vergelijking met de versie van voor de facelift niet groter, maar net minder hoog, terwijl ze wel een tikkeltje breder werden. En dan de hamvraag: vinden we het resultaat nu beter? Dat moet ieder maar voor zich uitmaken.

Geef commentaar
comments by Disqus