Autosalon van Brussel 2008 Opel

Opel
Bekijk 3 foto's
Door: BV 24-12-2007

Bij Opel is de nieuwe Agila de ster van het voorjaar 2008. De eerste Agila generatie vond met z'n doosvormige design liefst 440.000 afnemers. Deze meer dynamische gelijnde telg, die nog steeds in samenwerking met Suzuki tot leven kwam, moet nog veel beter doen. In de lente van 2008 staat de 3,74m lange nieuweling bij de dealers. De Agila pakt uit met een hoge zitpositie en dito gemonteerde versnellingspook voor een optimaal overzicht en groot gebruiksgemak. De koffer slikt maximaal 1.100l en dat is toch indrukwekkend. Onder de kap komt een 1.0 die genoegen neemt met 5,0l/100km, een 1.2 die 5,5l/100km lust en een 1.3 CDTI die al genoegen neemt met 4,5l/100km.

De Zafira, waarvan de tweede generatie in 2005 werd geïntroduceerd, kent een marktaandeel van 10% binnen Europa. Dat wil zeggen dat Opel er reeds 450.000 van van de hand deed. Om zich te wapenen tegen de tand des tijds, wordt het model opgefrist. Hij krijgt aan de buitenzijde designelementen die hem een sportiever voorkomen geven. Het interieur wordt met nieuwe stoffen, materialen en sierlijsten geupdated. Het Flex-7 systeem, dat twee extra kofferzitjes in de vloer opbergt, is gebleven. Het motorenpalet wordt overhoop gehaald. Er is een nieuwe 1.6 benzinemotor met 115pk, krachtiger en zuiniger dan z'n voorganger, en nu het huwelijk met Fiat spaak gelopen is, doen de 1.7l CDTI dieselmotoren weer hun intrede. Opel lepelt een versie met 110pk en een variant met 125pk tussen de voorwielen van de monovolume. De vernieuwde Zafira is meteen bij de dealer te bezichtigen.

Voor z'n milieuvriendelijke ecoFLEX-strategie gaf Opel in Frankfurt het startschot. Er komt een milieuvriendelijke versie van elk volumemodel. In Brussel kan u alvast kennismaken met Corsa, Meriva en Astra. Van de Zafira en Combo zijn er dan weer vrsies die rijden op aardgas. Die zijn te koop, praktisch inzetbaar omwille van hun rijbereik van meer dan 500km, maar je kan nergens aardgas tanken. Opel doet dan ook een thuistank-installatie bovenop.

Geef commentaar
comments by Disqus