De (niet) Mercedes pickup is zo goed als...

Gecamoufleerd wordt hij voor de lenzen van de spionagefotografen geparadeerd. Het gaat om de nieuwe pickup van Mercedes. Een model dat er zo nodig moet komen omdat het een segment is waarin nog aanzienlijke marges worden gerealise...

Naar artikel
21-10-2016

Als een Mercedes S-Klasse Maybach niet g...

Voor iets minder dan € 200.000 koop je een Mercedes S-Klasse met Maybach-logo’s. Maar je kan er moeilijk in dansen of een heuse vergadering in houden.

Naar artikel
10-10-2016

Mercedes: nieuwe LED's met meer dan 3000...

​Nog niet zo lang geleden was men bij Mercedes nog trots op de Multibeam LED-koplampen van de nieuwe E-Klasse. 84 individueel regelbare LED's per koplamp die aangepast de weg verlichten. Tegenliggers worden herkend en de chauffeur...

Naar artikel
08-10-2016

​Wiesmann krijgt injectie Mercedes-AMG

Eind 2015 nam een groep Britse investeerders de insolvente sportwagenfabrikant Wiesmann over en in februari was er zelfs al sprake van een nieuw model dat in 2016 geïntroduceerd zou worden.

Naar artikel
06-10-2016

Mercedes toont elektrische SUV in Parijs

​Mercedes presenteert op het ​Autosalon van Parijs deze Generation EQ. Een studie voor een SUV zonder uitlaatpijpemissies. Of zonder uitlaatpijp tout court.

Naar artikel
29-09-2016

Mercedes-AMG bouwt nieuwe hypercar

​Bij Mercedes-AMG gonst het al een tijdje van geruchten over een nieuwe supercar van het merk. Géén nieuwe ​SLS AMG, maar iets straffer. Veel straffer.

Naar artikel
28-09-2016

Wat als Mercedes boten ontwerpt? Of vlie...

Je hoeft het je eigenlijk niet af te vragen, want de Duitsers doen het gewoon. Stuk voor stuk pareltjes, zijn het. Lufthansa maakt gebruik van de tekenkunsten van het bedrijf om vanaf nu vliegtuigen aan te bieden voor VIPS.

Naar artikel
28-09-2016

Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard is i...

​VR9 is een waarde die de bepantseringsklasse van een auto aangeeft. De schaal start (voor zover het gaat om pantservoertuigen natuurlijk) van VR4 tot die negen en geeft aan tegen welk type geschut het rollend materieel bestand is...

Naar artikel
23-09-2016

Mercedes: elektrische vrachtwagens voor...

Meer en meer steden zijn van mening dat de vervuiling van het transport maar beter buiten hun grenzen kan blijven. Dat levert vanzelfsprekend enkele specifieke uitdagingen op.

Naar artikel
21-09-2016

​Een taaie doorzetter: Unimog wordt 70

Dat de Unimog alles overwint, is misschien wat overdreven. Vast staat alleszins dat hij doorgaans met succes zeer uitdagend terrein bedwingt en dat hij binnenkort zijn 70ste verjaardag viert, wat een heuse prestatie is.

Naar artikel
19-09-2016

Eindelijk: Mercedes AMG GT Roadster

​Mercedes heeft eindelijk het doek van de AMG GT Roadster getrokken. En de kap kwam mee. Dat is stoffen exemplaar met een structuur in magnesium dat z’n kunstje in amper 11 seconden doet. Er komen twee versies.

Naar artikel
15-09-2016

De 10 beste auto-interieurs van 2016

Het beoordelen van een auto-interieur is een complexer geheel dan je op het eerste zicht zou denken. Materiaalkeuze, bouwkwaliteit, vormgeving, ergonomie en natuurlijk ook snufjes. Het Amerikaanse consumentenmagazine Wards deed de...

Naar artikel
14-09-2016

Is deze Mercedes Vision een van de hipst...

​Dit is de Mercedes Vision Van Concept. Een bestelwagen die in de klasse van de ​Sprinter al even de mogelijkheden voor een superefficiënte elektrische aandrijving onderzoekt. En om het allemaal nog wat hipper te maken dan z’n gla...

Naar artikel
07-09-2016