Autosalon van Brussel 2008 Skoda

Skoda
Bekijk 3 foto's
Door: BV 04-01-2008

Skoda doet z'n ding in paleis 9. En dat ‘ding' valt duidelijk in de smaak bij het publiek. Het merk verkocht afgelopen jaar 21% meer wagens in ons land. De in 2004 gelanceerde Octavia blijft sterk presteren, terwijl de nieuwe producten enthousiast ontvangen worden. Skoda blijft het gamma ook uitbreiden. Zo werd van de sympathiek ogende Roomster een Scout-versie op de markt gebracht. En ook van de Octavia bestaat er voortaan zo'n avontuurlijke variant.

Het meeste nadruk legt de Tsjechische VW-dochter in Brussel op de nieuwe Fabia. De vijfdeurs verscheen in de loop van 2007 bij de dealers, maar nu doet het merk er nog een Combi bovenop. De compacte break moet het opnemen tegen de fonkelnieuwe Clio Grantour en Peugeot 207 Break. Alle drie deze modellen beleven hun Belgische première in Brussel. De verkoopsargumenten van de Fabia Combi zijn bekend. Het model mikt vooral op de rationele koper die zo veel mogelijk ruimte wil voor een aantrekkelijke prijs.

En uiteraard ontbreekt het Skoda niet aan enige aandacht voor het milieu. Van de Fabia verschijnt immers een Greenline. Die is aangepast, met modificaties aan de aandrijflijn en de aërodynamica, om minder te verbruiken. Het resultaat is een verbruiksgemiddelde van 4,1l/100km, of een CO2-druk van 109gr per km. Voldoende voor 3% Staatstoelage en nog eens € 200 omdat de 80pk sterke 1.4 TDI onder de kap een partikelfilter heeft. De Greenline-Fabia debuteert overigens ook als Combi, en daarmee is het de eerste ‘groene' break. Een Greenline versie van de grotere Octavia komt eraan. Die werd reeds getoond op het Autosalon van Frankfurt.

Geef commentaar
comments by Disqus