Autosalon van Brussel 2008 Porsche

Porsche
Bekijk 2 foto's
Door: BV 26-01-2008

Porsche heeft het de laatste tijd, en zeker niet altijd terecht, moeilijk. Het sportwagenmerk ligt regelmatig onder vuur omdat het, wegens een gebrek aan kleine wagens, een hoge gemiddelde CO2 uitstoot heeft (zonder effect op de verkoopscijfers overigens, want die zijn nog steeds op recordniveau). Toch is ook daar beterschap op komt. Dat mag blijken uit de Hybride Cayenne. Die combineert een 290pk sterke V6 met een 43pk krachtige elektromotor. Daardoor zakt het verbruik met liefst 3l tot 9,9l/100km. In Brussel staat een prototype, maar het duurt nog meer dan een jaar eer hij te koop is.

Tot het zover is, zoekt Porsche z'n heil in almaar meer vermogen. De Cayenne GTS is daar een voorbeeld van. De SUV werd verlaagd, heeft een dynamische demping en een geavanceerd anti-rolsysteem om z'n corpulente koets in bedwang te houden. Het motorblok werd herwerkt en levert voortaan 405pk; een winst van 20 stuks. En als we het dan toch over vermogen hebben; het 997-gamma is -alweer- een versie rijker. Het gaat om de GT2. Een op de toch al niet kinderachtige Turbo gebaseerde versie die het doet met nog minder gewicht, enkel achterwielaandrijving en liefst 530pk en 680Nm trekkracht. Goed voor een top van 329km/u en een sprinttijd van 3,7 tellen.

Van de Boxster bedacht Porsche nog een speciale editie. Dat is de RS 60 Spyder die ons moet herinneren aan een overwinning van de 718 RS 60 Spyder in de Targa Florio van 1960.

Geef commentaar
comments by Disqus