Autosalon van Parijs 2008 Chevrolet

Chevrolet
Bekijk 72 foto's
Door: BV 31-08-2008

Een niet onbelangrijke wereldpremière debuteert op de stand van Chevrolet in Parijs. De nieuwe middenklasse sedan moet de Nubira naar de vergeethoek verwijzen. Het is de eerste middenklasse Chevrolet die gebruik maakt van een GM-platform. Hij zal gebouwd worden op dezelfde basis als de volgende Opel Astra-generatie. Het model neemt een assertievere pose aan. Onder de kap vinden we een 1.6l en 1.8l benzinemotor met 112 of 140pk. De topper wordt de reeds gekende tweeliter turbodiesel met 150pk en 320Nm. Alle motoren zijn standaard gekoppeld aan een handbediende vijfbak. Een zestrapsautomaat wordt voor het eerste leverbaar in combinatie met de diesel. Begin volgend jaar staat de Cruze bij de dealer.

Aan de zijde van de Cruze debuteert het studiemodel Orlando. Dat is een eigenzinnig gelijnde zevenzitter die, op wat toeters en bellen na, dicht bij serieproductie staat. We verwachten dat die voor het einde van 2009 opgestart wordt. Het model staat op hetzelfde onderstel als de fonkelnieuwe Cruze en onder de kap van dit showexemplaar vinden we eveneens een tweeliter dieselcentrale met 150pk, ditmaal gekoppeld aan een automaat met een manuele schakelfunctie. Het interieur is getooid met een leder-stofcombinatie en een boordplank waarvoor de inspiratie eveneens bij de Cruze werd gehaald.

De derde grote Chevrolet-nieuwigheid is de productieversie van de Volt. Dat model zal ten laatste in 2011 op de markt komen. Het is een hybride die door een 150pk en 370Nm sterke elektromotor wordt aangedreven. De berline is tot een stopsnelheid van 161km/u in staat. De batterijen kan je laden via netstroom. Onder de kap zit ook een compacte (1.4l) benzinemotor. Wanneer de batterijen leeg zijn, neemt die de stroomvoorziening (en het opladen van de lithium-ionbatterij) op zich. Het elektrische aggregaat blijft evenwel de aandrijving verzekeren.

Geef commentaar
comments by Disqus