Autosalon van Brussel 2009 Skoda

Skoda
Bekijk 90 foto's
Door: BV 04-01-2009

In Paleis 7 heeft Skoda z'n stand opgevat als een lounge met helder wit als hoofdtint. De Tsjechische VW-dochter stelt er 8 modellen voor.

De blikvanger is de nieuwe generatie van Skod's bestseller, de Octavia. Die debuteertde in het najaar op het Autosalon van Parijs en staat sinds vorige maand in de showrooms. Het model kreeg een nieuwe look, met vooral een herwerkte, modernere neus, opgewaardeerde binnenuitrusting en een in het oog springende nieuwe motor. Dat is de 122pk sterke 1.4 TSI die kan gecombineerd worden met een geautomatiseerde versnellingsbak met dubbele koppeling en zeven verzetten. De vernieuwingen zijn eveneens van toepassing voor de stoer aangeklede Octavia Scout en de Octavia RS die in de loop van 2009 zal verschijnen.

De grote Superb werd afgelopen jaar eveneens afgelost. De gezinsberline van het merk onderscheidt zich nog steeds van de concurrentie dankzij z'n bijzonder riante interieurruimte. Die is nog het meest uitgesproken voor de benen van de achterpassagiers. Het model is niet langer een vierdeurs, maar beschikt over een ingenieuze kofferklep die de bestuurder de mogelijkheid biedt al dan niet de achterruit mee te openen. En ook deze grote berline krijgt de dappere 1.4 benzinemotor van VW-origine onder de kap. Met die motor wist de Superb ook de titel van VAB-gezinswagen van het jaar weg te kapen. Je kan het model daarom een tweede keer ontdekken op de VAB-stand in Paleis 4.

In een thematische hoek besteedt Skoda aandacht aan ecologie. Daar maakt de Fabia Combi Greenline z'n opwachting. Dat is met een gemiddeld normverbruik van 4,1l/100km en een CO2-afgifte van 109gr/km een van de meest milieuvriendelijke breaks op de markt.

Geef commentaar
comments by Disqus