Autosalon van Brussel 2010 Opel

Opel
Bekijk 187 foto's
Door: REDACTIE 04-01-2010

Opel viert in 2010 zijn 111e verjaardag en doet dat nog altijd onder de vleugels van het Amerikaanse GM. Op de stand in Paleis 5 ligt de nadruk op de nieuwe slogan ‘Wir leben Auto's' (vrij vertaald: wij hebben een boon voor auto's) en de kernwaarden: Duitse technologie, Duitse degelijkheid en toegankelijkheid voor iedereen. Eén derde van de standoppervlakte is dit jaar voorbehouden voor groene voertuigen.

Wat product betreft staan alle spots uiteraard gericht op de gloednieuwe Astra. De Astra vertegenwoordigt 25% van de totale verkoop van het merk en tijdens het eerste introductieweekend gingen er al 250 stuks van de hand. Voor 2010 verwacht Opel 7000 stuks van de vijfdeurs te slijten op onze Belgische markt. De gloednieuwe Astra behaalde vijf sterren bij de Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) en dat volgens de strenge nieuwe voorschriften die dit jaar van kracht werden. Euro NCAP gaf de hoogste score ooit voor de actieve hoofdsteunen van Astra, die de inzittenden beschermen tegen whiplashletsels. In de lente wordt het Astra-aanbod gecompleteerd met een ecoFLEX-versie waarvan de CO2)-uitstoot slechts 109g/km bedraagt.

De vijfdeurs Opel Ampera draagt de groene boodschap uit bij Opel en zal eind 2011 gecommercialiseerd worden. Hij kiest voor 100% elektrische aandrijving en raakt dankzij de lithium-ion-batterij 60 km ver, waarna een benzine-/E85-motor zorgt voor de aandrijving van een generator om de elektrische motoren verder van stroom te voorzien. Aldus bedraagt het rijbereik meer dan 500 km.

De Opel Corsa ondergaat begin 2010 heel wat wijzigingen, waaronder een vernieuwd motorgamma, een verbeterd chassis en een nieuw afgesteld stuur. Heel wat uitrusting uit de hogere modellenreeksen wordt verkrijgbaar in de Corsa: de bocht- en hoekverlichting met halogeenkoplampen (AFL), het verwarmbare stuur en de geïntegreerde fietsdrager FlexFix. De best verkochte benzinemotoren verbruiken voortaan tussen 5,0 en 5,5 l/100 km met een maximale CO2-uitstoot van slechts 129 g/km. Bij de diesels maakt de Corsa 1.3 CDTi ecoFLEX (95 pk) zijn opwachting met 98g/km CO2-uitstoot voor de driedeursversie en 99g/km CO²-uitstoot voor de vijfdeursversie.

De Insigna Sports Tourer kan eveneens met ecoFLEX-badge besteld worden. Hij is leverbaar met 130pk of 160pk (380 Nm) en beperkt zijn CO2-uitstoot in beide gevallen tot 139g/km. Hij wordt gevolgd door een handgeschakelde zesversnellingsbak met een langere eindoverbrengingsverhouding. Tenslotte is er ook nog de Zafira ecoFLEX 1.7 CDTI, met eveneens 139g/km CO2-uitstoot.

Geef commentaar
comments by Disqus