Autosalon van Brussel 2010 Hyundai

Hyundai
Bekijk 62 foto's
Door: BV 20-01-2010

Hyundai reserveerde bijna 2.000 m² standoppervlakte in Paleis 9, waar naast de Belgische première van de iX35 vooral de Genesis Coupé heel wat bewonderende blikken aantrekt. De ix35 is de opvolger van de Tucson, een model dat flink heeft bijgedragen tot het succes van Hyundai.

De opvolger oogt aanzienlijk eleganter en treedt zelfbewuster naar voor. Hyundai laat keuze uit een benzinemotor en twee diesels, 2WD en 4WD uitvoeringen. Tot de typische stijlkenmerken horen het zeshoekige radiatorrooster en een agressieve gordellijn. Anders dan men van een SUV zou verwachten, lijkt het alsof hij laag bij de grond ligt. Het interieur biedt meer been- en hoofdruimte, zonder dat het koetswerk verhoogt. De wielbasis groeide aan tot 2640 mm en het regelbereik van de voorzetels werd beter afgestemd op grote Europeanen. Het nieuwe panoramische zonnedak zorgt voor veel lichtinval. Onder de motorkap huist de Theta-II 2.0 benzine, goed voor 166 pk of een nieuwe 2.0 CRDi dieselmotor. De diesel verschijnt in een high power versie van 184 pk, en een fiscaalvriendelijkere low power versie van 136 pk in d e prijslijst. Hyundai laat een handgeschakelde zesbak volgen bij de diesels, maar voorziet eveneens een zestrapsautomaat in transaxle-configuratie voor de krachtigste motor. De 4WD-aandrijving is een optie. Nieuw op de iX35 zijn de vertrekhulp voor hellingen (Hill start Assist Control) en de afdaalhulp (Downhill Brake Control). In het dashboard van de iX35 helpt de 'Eco-coach' bestuurders zuiniger te rijden.

De andere bekende SUV uit de Hyundai stal - de Santa Fe - krijgt een opfrisbeurt met o.a. een nieuwe R 2.2 diesel-motor, waardoor de CO2-uitstoot tot 176 g/km beperkt blijft voor de versies met vierwielaandrijving en de nieuwe handgeschakelde versnellingsbak. De nieuwe 2.2 levert 197 pk en 436 Nm koppel tussen 1.800 en 2.500 t/min. Hij is er enkel als 4WD. Daarnaast is er nog een 150 pk sterke 2.0 CRDi-versie met nieuwe manuele zesbak, die naar keuze als 2WD of als 4WD kan besteld worden. Ook hier verschijnt de ‘Eco-coach' in het dashboard.

Als wereldpremière voert Hyundai de i30 EcoSport op. Deze auto paart een sportief aangeklede auto uit het C-segment aan ecologisch bewustzijn. De nieuwe 90 pk 1.6 EURO 5 dieselmotor en de Blue Drive technologie beperken zijn CO2 uitstoot tot slechts 113 g/km.

De gloednieuwe Genesis Coupé heeft in Brussel nog de status van Showcar, maar mag nog voor eind 2010 bij de dealers verwacht worden. Het is een achterwielaangedreven sportwagen met hartverwarmende vormgeving, aangedreven door een viercilinder 2.0 turbomotor van 223 pk of een 3.8 V6 van 310 pk, gekoppeld aan een manuele zesbak of optionele automatische Shifttronic met 6 verhoudingen.

Geef commentaar
comments by Disqus