Autosalon van Brussel 2011 Citroën

Citroën
Bekijk 99 foto's
Door: BV 14-12-2010

Op de C3 Pluriël na stelt Citroën al z'n modellen tentoon in Brussel. Gezien het thema van het salon is er uitgebreide aandacht voor de monovolume's van het merk. En dat zijn er nogal wat. Er is de Picasso-reeks die de C3 Picasso, C4 Picasso en Grand C4 Picasso omvat, maar er zijn natuurlijk ook nog twee Berlingo-versies, Nemo en de C8.

Belangrijker zijn echter de Belgische premières van het merk. Ironisch genoeg zit daar maar één monovolume bij. Dat is een Berlingo met elektro-motor die samen met het Franse sportwagenmerk Venturi tot stand kwam. Voor de DS3-liefhebber is de DS3 Racing niet te missen. Die wordt aangedreven door een 200pk sterke turbomotor, vormt de sportieve kroon op het gamma en druppelt slechts in beperkte aantallen de fabriek uit. Van de fonkelnieuwe C4 (wat braver dan de versie die hij aflost) en de DS4 (met SUV-allures wat gewaagder dan de vorige C4) wil Citroën liefst zo veel mogelijk modellen de fabriek uitduwen. De C-Zero werd samen met Mitsubishi ontwikkeld en is een compacte vierpersoons stadsauto met een elektromotor en een autonomie van meer dan 100km.

Tot slot heeft Citroën ook nog één van de spektakelstukken van het Salon op z'n stand staan. Dat is de Survolt. Eveneens een elektrische auto, maar met een lijnenspel dat geïnspireerd is op de racerij. Een denkoefening voor een niet alledaags elektrisch voertuig.

Geef commentaar
comments by Disqus