Topless door de zomer Chrysler

Chrysler
Bekijk 3 foto's
Door: BV 01-07-2004
Chrysler heeft in het totaal drie Cabriolets in het gamma staan. Twee daarvan zijn nieuw. De Sebring dateert uit 2000 en krijgt geen vaste voet op Europese bodem, maar is in de VS de best verkopende Cabrio. Het is een volwaardige vierzitter met een stoffen dakconstructie die voorzien wordt van een 2.0l viercilinder benzinemotor met 141pk, gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak of een 203pk sterke 2.7l V6 die altijd aan een automaat wordt gekoppeld. Het model laat zich vooral opmerken door zijn uitgebreide basisuitrusting; een lederen interieur, airconditioning en een elektrisch bediende kap zijn steeds standaard. Het prijskaartje varieert afhankelijk van de versie en het gekozen uitrustingsniveau van € 31.823 tot € 37.147.

In januari van dit jaar stelde Chrysler op het Autosalon van Detroit de productieversie voor van de Chrysler PT Cruiser Cabrio. Daarmee wil de constructeur het succes van het model in de VS maximaal exploiteren. Ook hier wordt geen gebruik gemaakt van geavanceerde technieken voor de constructie. In tegendeel: de Amerikanen opteerden zelfs voor een rolbeugel omdat dat de goedkoopste manier was om de stevigheid en veiligheid naar een acceptabel niveau te tillen. Op die manier werd wel zo veel mogelijk flexibiliteit van het volumemodel behouden. De hogere zithouding van de tweede rij bleef en er zijn doorlaadmogelijkheden via een 50/50 deelbare achterbank. Onder kap zit een 2.4l 16v viercilinder met 150pk, naar keuze gekoppeld aan een handbediende schakeldoos met vijf verhoudingen of een automaat, of een geblazen GT-variant met 223pk die steeds met een handbak wordt gecombineerd. De vanaf-prijs bedraagt € 26.983.

De blikvanger binnen het gamma is de Crossfire Roadster. Deze tweezitter is gebaseerd op de vorige generatie Mercedes SLK, maar is niet voorzien van een metalen dakconstructie. Chrysler opteerde ook hier voor een klassieke canvas. De motorkap bedekt een 3.2l V6 motor die 218pk sterk is. Die kost ten minste € 36.300, nauwelijks € 1.210 meer dan de Coupé. De duurste uitvoering moet Chrysler €41.503 opbrengen. Een krachtiger versie, de SRT-6 met dik 330pk komt ook naar ons land, maar de prijs ervan is nog niet bekend.

Geef commentaar
comments by Disqus