Autosalon van Genève 2005 Algemeen

Algemeen
Bekijk 2 foto's
Door: BV 21-02-2005
Het jaarlijkse Autosalon van Genève vindt dit maal plaats van 3 tot 13 maart. De beurs lokt jaarlijks meer dan 700.000 bezoekers die zich op een oppervlakte van 21.000m² te goed doen aan de showmodellen en nieuwigheden.

Het Salon viert dit jaar een dubbel jubileum. Niet alleen is het de 75ste editie van het Autosalon; de eerste autotentoonstelling vond er ook exact een eeuw geleden plaats. Twee memorabele verjaardagen die de organisatie niet ongemerkt zal laten passeren. In samenwerking met de Télévision Suisse Romande (de Franstalige Zwitserse omroep) werden immers 14 exceptionele voertuigen -allen verbonden met de Zwitserse auto-industrie- van de afgelopen 100 jaar samengebracht. Ze worden tentoongesteld in een decor dat de sfeer van het betreffende tijdperk moet oproepen. De organisatie heeft ook aan de standhouders gevraagd extra aandacht te besteden aan de geschiedenis van hun merk.

Ter gelegenheid van het eeuwfeest werd een meer dan 300 pagina’s tellend boek samengesteld dat handelt over de geschiedenis van de tentoonstelling, de automerken overal ter wereld en dat stilstaat bij de technologische evolutie. De Zwitserse Nationale Bank sloeg een zilveren en gouden herdenkingsmunt (20 en 50 Zwitserse Frank) en de Zwitserse Post gaf twee speciale postzegels uit.

De toegang tot de Palexpo-hallen kost voor volwassenen nog steeds 12 CHF. Jongeren tussen 6 en 16 jaar betalen 7 CHF. Vanaf 20 personen kan je profiteren van het groepstarief van 7 CHF per persoon en er is ook nog een kaart van 70 CHF die je 10 dagen lang zonder beperkingen toegang verleent. Van maandag tot vrijdag zijn de deuren geopend van 10.00u tot 20.00u. De deuren sluiten dus een uur eerder dan de afgelopen jaren. Op zaterdag en zondag gaan de deuren open om 9u en wordt de tentoonstelling gesloten om 19.00u. Als je met de auto naar Genève wil, moet je rekenen op 700 à 800km vanuit Brussel, maar je kan natuurlijk ook met de trein of het vliegtuig. De Palexpo ligt vlak aan de vlieghaven en is ook vanuit het station vlot bereikbaar. Er zijn lijnvluchten en ook de Thalis rijdt tot in de Zwitserse hoofdstad. Gewoon sporen kan ook, maar niet zonder overstappen.

Geef commentaar
comments by Disqus