Autosalon van Genève 2005 Audi

Audi
Vergroot foto
Door: BV 28-02-2005
De nieuwe Audi RS 4 werd al heel even van stal gehaald voor een manifestatie ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van de quattro-aandrijflijn, maar beleeft z’n officieel werelddebuut op de stand in Genève.

De nieuwe top-A4 krijgt een 420pk en 430Nm sterke direct ingespoten V8 (FSI) benzinemotor onder de kap. Daarmee haalt de snelste A4 met gemak de begrensde topsnelheid van 250km/u. De sprint naar 100km/u wordt in 4,8 seconden afgewerkt. Om tot een verbeterde wegligging te komen, werd de ophanging met 30mm verlaagd en beschikt de RS 4 over een groter spoor op elke as. De nieuwste evolutie van het Quattro aandrijfsysteem is in staat een groter deel van het koppel naar één van beide assen te sturen. Dat verbetert het weggedrag in de bochten.

Naast een opgeleukte exterieurvormgeving, mag de RS 4-klant zich verwachten aan een sportinterieur waarin rijkelijk van carbon gebruik gemaakt wordt. Het model kan vrijwel meteen besteld worden, maar de eerste leveringen zijn pas in de herfst voorzien.

Geef commentaar
comments by Disqus