Autosalon van Genève 2005 Renault

Renault
Bekijk 2 foto's
Door: BV 28-02-2005
De Fransen tonen Zoé; een compacte stadsauto met plaats voor drie inzittenden. De 3,45m lange stadswagen beschikt over twee conventionele voorzetels en één als fauteuil getekende achterzetel. De kofferruimte zit achter de bestuurder. Renault opteerde voor die oplossing omdat twee zitplaatsen door het cliënteel als te weinig worden beschouwd, hoewel uit onderzoek moet blijken dat een wagen gemiddeld slechts 1,4 personen aan boord heeft.

De vormgeving van het interieur is strak en sober en spitst zich toe op intuïtieve vormen. In de middenconsole zijn de meeste bedieningsorganen voor de bestuurder gegroepeerd; de versnellingspook, de regeling van het multifunctionele scherm in het midden van het dashboard en een joystick om de zetels te verstellen.

LEDs die in de glazen dakpanelen geïntegreerd zijn zorgen overdag voor een licht interieur en ’s nachts imiteren ze een dakhemel. De ontwerpers gaven Zoé zachte rondingen voor een stijlvolle uitstraling. Het soepele lijnenspel en de welvingen van het glasoppervlak vormen een bel die geïnspireerd is op vormen uit de vliegtuigbouwkunde. De 1.2l turbo-benzinemotor onder Zoé’s kleine motorkap levert 100pk en 145Nm.

Geef commentaar
comments by Disqus