Autosalon Brussel 2005 Algemeen

Algemeen
Bekijk 2 foto's
Door: REDACTIE 05-12-2004
Organisator Febiac vult de jaren tussen de tweejaarlijkse Autosalons voor Personenwagens traditiegetrouw op met een gespecialiseerd Salon met ruimte voor motoren, vrijetijdsvoertuigen en bedrijfswagens. Sinds 2003 worden de echte grote mastodonten geweerd (met dit jaar een specifiek op de transportsector gerichte korte parallelle expositie voor zware bedrijfsvoertuigen, van vrijdag 14 januari tot en met maandag 17 januari), maar de brede invulling van het begrip ‘vrijetijdswagens’ zorgt ervoor dat de tussentijdse uitgave een quasi-volwaardig salon is geworden. Het tentoongestelde gamma biedt voldoende variatie om ook de niet bestelwagengeile autoliefhebber aan te spreken. Naast de klassieke bestelwagens en bedrijfswagenuitvoeringen van gezinswagens vind je er onder meer de zware 4x4’s, pick-ups, SUV’s, monovolumes, breaks, cabrio’s en alle mogelijke trendy tussenvarianten.

De segmenten die in aanmerking komen voor een aanwezigheid op het Bedrijfs- en Vrijetijdsvoertuigensalon kennen de laatste jaren een sterke en soms zelfs explosieve groei. Steeds meer fabrikanten mengen zich in de strijd. Het aantal niet deelnemende merken blijft dan ook beperkt. Op het programma staan een aantal Belgische premières en zelfs enkele Europese primeurs.

De Belg vindt nog steeds de weg naar de motorfiets. 2004 was na 1999 en 2000 het derde beste jaar ooit voor de motorsector in ons land. Een groei die zich ook op de Salonvloer laat voelen; de tweewielers en toebehoren nemen dit jaar drie in plaats van twee paleizen in beslag. Febiac organiseert voor de eerste maal een verkiezing van “De Beste Moto” waaraan zowel de pers als het publiek zullen deelnemen. Het 83ste Salon beschikt ook over een gratis bewaakte motorparking. De organisator steunt op die manier het initiatief van Bike To Beach om de motorrijders gepast op het Salon te ontvangen.

Het Salon wordt op vrijdagnamiddag 14 januari om 16.00hr officieel geopend. Daarop volgt de avond voor genodigden. Het grote publiek kan de Heizel in van zaterdag 15 januari tot en met zondag 23 januari, en dat telkens van 10.00hr tot 18.30hr. Op donderdag 20 januari is er een verlengde avond en blijven de deuren geopend tot 22hr. De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt € 10. Kinderen tussen 6 en 12 jaar betalen de helft. Onder de 6 jaar is de toegang gratis.

Geef commentaar
comments by Disqus