Autosalon Brussel 2005 Mercedes

Mercedes
Bekijk 2 foto's
Door: REDACTIE 05-12-2004
De nieuwe Mercedes M-Klasse werd voorgesteld op het Autosalon van Detroit, maar het is nog even wachten op een Europese première. Op de Mercedes-stand in Brussel staat dan ook de ML 270 CDI van de uittredende generatie. Dit model wordt geflankeerd door het gekende break- en cabrioprogramma van het merk met de Ster. De salonganger vindt bij Mercedes een E 220 CDI Break, een CLK 200 Cabrio, C 200 en C 220 CDI Break, SLK 200 Kompressor, SL 350 en een G-Klasse.

De nieuwe A-Klasse is in de vijfdeursuitvoering reeds bij de dealer te zien, maar de constructeur showt nu ook de dynamische driedeursuitvoeringen. De tentoongestelde exemplaren zullen voorzien zijn van een 180 CDI dieselmotor (de middenmotor uit het dieselgamma) en de 150 benzinemotor (de instapversie).

Al in 2002 presenteerde Mercedes op het Autosalon van Detroit de ‘Grand Sports Tourer’. De beslissing tot productie van deze nieuwe koetswerkvariant, met aspecten van sportieve berlines, break’s, monovolumes en SUV’s was snel genomen, maar aanvankelijk werd gezegd dat het model niet voor de Europese markt bestemd was. Tijdens het afgelopen Salon van Parijs stelde Mercedes een op de GST gebaseerde ‘Europese versie’ voor. Die is ingekort en heeft een wielbasis van nog 2980mm. Hoewel het interieur compacter wordt dan de Amerikaanse variant, is de concept ook nog een 4+2, met een nieuw ontwikkelde 218pk sterke V6 onder de kap. Met de Vision R op de stand kan de Belgische invoerder het publiek alvast warm maken voor het nieuwe concept.

Geef commentaar
comments by Disqus