Autosalon Brussel 2005 Mazda

Mazda
Bekijk 2 foto's
Door: REDACTIE 08-01-2005
Mazda hoort, niet alleen in België maar in gans Europa, tot één van de best presterende merken van het afgelopen jaar. De vloed aan nieuwe modellen en de dynamische kaart die de constructeur trekt vallen duidelijk bij het publiek in de smaak. De constructeur wil liefst nog even op dat elan doorgaan en het stelt dan ook bijna alle modellen tentoon. Bij de monovolumes noteren we de Mazda 2, MPV en Premacy, bij de 4x4’s is er de B-reeks pick-up, de Mazda 6 Sports@Wagon en er zijn nog bedrijfswagenversies van de 3 en de 6. De Tribute, RX-8 en MX-5 ontbreken.

De Mazda 3 wordt door de organisatie op de stand toegelaten omdat hij beschikbaar is in een bedrijfswagenuitvoering. Daarbij worden door de constructeur de achterste zitplaatsen verwijderd en vervangen door een effen bodem met een afgezoomd tapijt. Aan de motoren, waaronder de fiscaal voordelige en pittige 109pk sterke 1.6l dieselmotor, en de prestaties, wijzigt de ombouw niets.

De sportief gelijnde break van de Mazda 6 kreeg de trendy toevoeging Sports@Wagon. Die beschikt in regel over vijf zitplaatsen. Op de stand toont Mazda echter ook een uitvoering met twee zitplaatsen, die dezelfde behandeling onderging als de 3 en daardoor voldoet aan de Belgische wetgeving ter zake.

Geef commentaar
comments by Disqus