Autosalon van Brussel 2007 Nissan

Nissan
Bekijk 3 foto's
Door: REDACTIE 05-01-2007

Nissan profiteert terecht van de alternatieve aard van dit salon om z'n uitgebreide gamma 4x4's in de kijker te rijden. De SUV X-Trail en zware terreinwagen Patrol zijn al een tijd op de markt. Daarnaast zijn er tal van recente producten. De Pathfinder wordt vooral in de VS naar waarde geschat, maar is sinds deze generatie ook op Europese bodem verkrijgbaar. Het model pakt uit met een comfort-uitrusting die kan wedijveren met een personenwagen, maar biedt onverdunde terreinmogelijkheden. De Navara volgt de populaire Pickup op, en introduceert meteen heel wat meer verfijning. Ook zijn concurrenten doen dat. De Murano is een buitenbeentje in Nissan's 4x4-gamma. Het model is oorspronkelijk ontwikkeld voor de Amerikaanse consument en dankt zijn atypische stijl daaraan. Hij is enkel verkrijgbaar met een zescilinder benzinemotor die wordt gekoppeld aan een CVT-automaat. De Murano is gericht op luxe en comfort en heeft bescheiden ambities op het onverhard.

Bij de Japanners wordt hard gewerkt aan de verjonging van het personenwagengamma. De nieuwe Micra en Note waren daarvan duidelijke voorbeelden. Nu is ook de Almera uit het gamma verdwenen. Het zeer traditioneel gelijnde model wordt vervangen door de Qashqai, een berline die behoorlijk wat SUV-trekjes heeft. Dit voor Nissan zeer belangrijke model wordt op het salon gelanceerd.

Nissan vestigt ook de aandacht op de 350Z, de sportieve kroon op het gamma. Het merk stelt onder meer de rallywagen 350Z van Chris Van Woensel tentoon. Zij werden dit jaar kampioen van België in de GT klasse.

Geef commentaar
comments by Disqus