Autosalon van Brussel 2007 Alfa Romeo

Alfa Romeo
Bekijk 3 foto's
Door: REDACTIE 11-01-2007

In Paleis 2 van de Heizel vallen bij Alfa Romeo bitter weinig nieuwigheden te rapen, maar stelt de constructeur wel z'n ganse gamma tentoon. De Alfa Spider was niettemin nog niet eerder op een Belgisch Salon te zien, gezien hij pas afgelopen jaar in Genève werd voorgesteld. Hij staat naast z'n eerder gelanceerd gesloten evenknie Brera en is verkrijgbaar met een 185pk sterke 2,2l JTS en een 260pk sterke 3,2l V6.

Zowel de GT - de coupé op basis van wijlen de 156 - en de compacte 147, kennen we al een tijdje, maar debuteren in Brussel in hun Q2-uitvoeringen. Die zijn aantrekkelijker en sportiever aangekleed en beschikken bovenal over een torsen B differentieel op de vooras. Dat levert een prettiger en snediger weggedrag op doordat het -tegengesteld aan een conventionele aandrijflijn op de voorwielen- de kracht naar het wiel met de meeste grip stuurt.

Een echte blikvanger wordt de 8C Competizione. Die uitzonderlijke sportwagen (grotendeels gebaseerd op Maserati-mechaniek) wordt in een strikt gelimiteerde oplage van 500 stuks geproduceerd. Onder de kap zit een 450pk sterke 4,7l V8. De productie is sinds lang uitverkocht.

Geef commentaar
comments by Disqus