Autosalon van Brussel 2007 Toyota

Toyota
Bekijk 3 foto's
Door: REDACTIE 11-01-2007

De nieuwe Auris viert op de Toyota-stand z'n Belgische première. Die vijfdeurs moet in onze contreien de Corolla aflossen. In tegenstelling tot die laatste, wiens succes de motor vormde voor Toyota's groei in onze contreien, is de Auris de vrucht van het Europese designcentrum van de constructeur. De meer dynamische lijnen van de middenklasser kwamen tot stand in het designcentrum van de constructeur in Nice. De Auris zal nog in het eerste trimester van 2007 bij de Belgische verdeler te bewonderen zijn.

Van de kleine Yaris introduceert Toyota een sportieve versie die wordt aangedreven door een 1.8l benzinekrachtbron die 133pk levert. Het maakt de Yaris TS 197km/u snel. Het model onderscheidt zich door z'n sportstyling en wordt op een verlaagd en nieuw afgestemd onderstel getrakteerd.

De Land Cruiser geniet van een upgrade van z'n 3.0 D-4D dieselmotor, maar ook de in ons land nauwelijks verkoopbare V6 benzine werd onder handen genomen. Alle versies voldoen voortaan aan de Euro IV-norm. Toyota's Hilux pickup bleef met een 102pk sterke dieselkrachtbron mijlenver achter bij de concurrentie die motorvermogens tot 170pk aanbiedt. Een nieuwe drieliter dieseleenheid elimineert die handicap. Tezelfdertijd werd de bestaande 2,5l dieselmotor opgekrikt tot 120pk. Nog in z'n personenwagenprogramma pakt Toyota uit met speciale versies van de Corolla Verso en RAV-4.

Geef commentaar
comments by Disqus