Autosalon van Brussel 2014 Fiat

Fiat
Bekijk 117 foto's
Door: BV 08-12-2013

Veel 500!

Fiat heeft op z'n tentoontstellingsruimte in Paleis 9 vooral aandacht voor de ganse 500-familie. De tijd dat de 500 één model was, is voorbij. Tegenwoordig staan de drie digits veeleer voor een stijltaal. Die kennen we natuurlijk van de 500 en 500C, die beiden al een hele tijd meegaan maar nog steeds op veel bijval kunnen rekenen. De jongste tijd introduceerden de Italianen echter ook de 4,35m lange 500L die bovennop het onderstel van de Punto wordt gebouwd.

Eigenlijk zijn er van die grootste telg drie varianten, die elk een afzonderlijke niche proberen in te vullen. De 500L is gewoon een compacte crossover (neem dat laatste gerust met een korreltje zout), de 500L Trekking is wat avontuurlijker ingesteld en de 500L Living is zowat de compactste auto waar je (in een zetelopstelling die Fiat 5+2 noemt) zeven personen in kan schikken.

Op het Salon van Brussel introduceert Fiat twee nieuwe motoren. In benzine is dat de 1.4 T-Jet met 120pk en 206Nm en in diesel is het de nieuwe evolutie van de 1.6 Mulijet die 120pk opwekt.

Specialist in speciale reeksen

Speciale reeksen zijn een beproefde techniek om de verkoop aan te zwengelen, en Fiat mag je gerust een specialist noemen. Het bedrijf stelt er liefst vijf verschillende voor. Van de kleine 500 en 500C is er de "Catwalk" met onder meer velgen, leder en extra chroomaccenten.
De Punto is er als "Street", een variant die vooral met z'n scherpe prijs, arico en radio-CD wil overtuigen, en als "Techno +", voorzien van aparte wieldeksel en spiegelkappen en wat meer elektronische snufjes.

De Fiat Freemont, die z'n carrière begon als Dodge moet verleiden als "Black Code". De naam heeft hij te danken aan de grille, verluchtingsroosters en spiegelkappen in die tint, maar je wordt onder meer ook op 19-duims lichtmetaal getrakteerd.

Geef commentaar
comments by Disqus