Autosalon van Brussel 2014 Toyota

Toyota
Bekijk 153 foto's
Door: BV 12-12-2013

Toyota is terug te vinden op een 1.750m2 grote stand in hal 8. Daar kan je je vergapen aan ten minste 4 Belgische premières en één heuse wereldprimeur.

Aan de buitenzijde is aan de Toyota Verso niet zo veel te zien, want de koets kennen we inmiddels wel. Maar de combinatie met de 1.6l dieselcentrale - afkomstig van BMW - wordt in Brussel voor het eerst tentoongesteld. Die centrale levert 112pk en 270Nm trekkracht. Gepaard aan een zesbak weet de Verso z'n CO2-afgifte te beperken tot 119gr/km.

Bij de Belgische premières vinden we ten minste twee volumemodellen. Touring Sports staat bij de Japanners voor break. Een koetswerkvariant die Europa wel geserveerd kreeg van de Corolla, maar moest ontberen van de Auris. Tot nu. De techniek wordt overgenomen van de vijfdeurs, met inbegrip van een hybridevariant, maar de koffer is natuurlijk een pak ruimer. Er gaat minimaal 530l in. Het aanbod van de RAV4 is eveneens bijgespijkerd. De tweeliter dieselcentrale met 126pk sleepte zich tot nog toe steeds aan de voorwielen door het verkeer, maar is voortaan ook leverbaar met integraalaandrijving.

In de waaier tentoongestelde voertuigen, die uiteraard het ganse gamma van de constructeur afdekt, spotten we nog twee kleinere primeurs. Zo is de nieuwe Toyota Corolla voor het eerst op een Belgische beurs te zien. Dat model komt alleen als vierdeurs naar Europa, en gezien de beperkte populariteit van dat producttype, eigent het zich hier vooral een nicherol toe. De Land Cruiser kan je ook als een nichevoertuig beschouwen, maar het is er wel één met naam en faam. Het model wordt gebouwd met een 4.0l V6 of een meer rationele drieliter diesel, maar is vooral het bekijken waard omwille van z'n mild opgefriste buitenzijde en compleet herwerkt interieur.

Geef commentaar
comments by Disqus