Alpina B3 BiTurbo: BMW met ietsje meer

Alpina B3 BiTurbo: BMW met ietsje meer
Bekijk 2 foto's
Door: BV 22-10-2007
Alpina houdt zich sinds 1978 bezig met het veredelen van BMW's. Het heeft over de jaren heen dan ook een speciale band met de constructeur opgebouwd. Daaruit ontsproten al enkele modellen die tot een cultstatus verheven werden, en Alpina denkt met de B3 BiTurbo weerom een winnaar in huis te hebben.

De B3 BiTurbo omvat de 3-Reeks die door BMW uitgerust wordt met het gloednieuwe dubbel geblazen 3-liter zescilinderblok (met de letteraanduiding 335i op de kofferklep). Het model is leverbaar als Coupé, Coupé-Cabriolet en berline. Het motorblok wordt door de Alpina ingenieurs opgepept tot niet minder dan 360pk terwijl de maximale trekkracht het tot 500Nm schopt. Alpina claimt dat de trekkracht vanaf 1.300t/min vergelijkbaar is met die van de beste dieselmotoren, terwijl deze krachtbron onvermoeibaar doorgaat tot 7.000t/min. Een omwentelingssnelheid waarbij een diesel zichzelf al lang heeft ontmanteld. Het blok wordt gekoppeld aan een zestrapsautomaat van fabrikant ZF.

De prestaties liegen er niet om. De coupé duwt zichzelf naar 100km/u in amper 4,8 tellen en de zwaarste van het trio, de Cabrio, geeft slechts 2 tienden toe. De topsnelheid is vastgesteld op 285km/u voor de gesloten versies en 280km/u voor de dakloze telg.

Het interieur en de koets dragen de Alpina-signatuur. Het koetswerk wordt getooid met specifieke uitrusting: voorspoiler, onderspoiler, kofferdekselspoiler, achterschild, dubbele verchroomde uitlaatpijpen. Binnen vinden we onder meer een instrumentarium met rode en blauwe verlichting en zijn er verschillende extraatjes toegevoegd, onder meer de aanwijzer van de olietemperatuur (tussen 70 en 170° C) en de digitale toerenteller met instant verbruiksaanduiding.

Geef commentaar
comments by Disqus