Details nieuwe super-Ferrari uitgelekt

Details nieuwe super-Ferrari uitgelekt
Vergroot foto
Door: BV 18-09-2008

Ferrari werkt aan een opvolger voor de legendarische F40 en F50. Beelden zijn er niet, maar begin oktober begint het sportwagenmerk met het prototype -FX150- te testen. De details zijn wel uitgelekt en die laten maar weinig aan de verbeelding over. De krachtbron wordt een centraal in lengterichting geplaatste V8 met twee turbo's. Die zal 794pk opbrengen en 772Nm koppel leveren. Al dat geweld vind z'n weg naar de achterwielen door een gerobotiseerde zevenbak met dubbele koppeling.

Het gewicht wordt door Ferrari geschat op 1,2 tot 1,3 ton. Om de bolide zo slank te houden wordt massaal beroep gedaan op koolstofvezels. Zowel de dragende monocoque als de koetswerkpanelen zullen uit dat materiaal bestaan. De prestaties liegen er niet om. Ferrari voorspelt een sprinttijd van 2,7 tellen (!!) en een topsnelheid van 390km/u.

De gelekte informatie maakt zelfs al gewag van een prijskaartje. De FX150 zou € 1,2 miljoen tot € 1,3 miljoen kosten. De ontwikkeling zou snel kunnen gaan. Ferrari denkt de productieversie over een jaar klaar te hebben.

Geef commentaar
comments by Disqus