Goodyear TripleTube is 3 banden in 1

Vergroot foto
Door: BV 04-03-2015

Niet alleen autoconstructeurs tonen graag hun kunnen op een internationaal autofeest als het Autosalon van Genève. Ook toeleveranciers pakken graag uit. Goodyear doet het met deze TripleTube. Een conceptband met niet één, maar meteen drie luchtkamers.

Altijd de beste band

De band heeft een interne pomp die lucht verplaatst van de hoofdluchtkamer naar drie luchtkamers. Dat heeft in elk geval als voordeel dat een bestuurder verder kan rijden als één kamer lek is. Maar het betekent ook dat de band zich automatisch kan aanpassen aan de wegomstandigheden.

Eco/veiligheidspositie

Biedt minder rolweerstand door een geoptimaliseerde stijfheidsverdeling. Deze positie maakt ook remmen in droge omstandigheden mogelijk door een brede voetafdruk die contact maakt met de weg.

Sportief

Geeft bestuurders ideale stuurmogelijkheden in droge omstandigheden door een geoptimaliseerde contactpatch via een actieve conische vorm.

Veilig op nat weg dek

Levert een hoge weerstand tegen aquaplaning, dankzij een verhoogd loopvlak in het midden van de band, wat leidt tot een grotere banddiameter met als resultaat een smalle en lange voetafdruk. Deze positie levert eveneens voordelen op in off-road.

Geen plannen

Goodyear heeft geen verdere plannen met de band.

Geef commentaar
comments by Disqus