1 keer Aston Martin Vantage Roadster GT12

Bekijk 18 foto's
Door: BV 26-06-2016

Q is de afdeling van Aston Martin die zich bezighoudt met het aankleden van auto’s voor klanten die het echt niet kunnen stellen met de normale fabrieksopties. De naam verwijst niet toevallig naar de gadget-goeroe in de James Bond-films. Wil je het leder van je salon thuis en een koetswerk dat dezelfde kleur heeft als de wijzerplaat van je horloge? Q doet het.

Deze V12 Vantage Roadster in GT-spec (geïnspireerd door de GT12 die eerder dit jaar werd voorgesteld) kwam op dezelfde wijze tot stand. Onder de kap ligt een speciale 600pk sterke versie van de 6.0 liter V12. Deze is gekoppeld aan de 7-traps Sportshift III-versnellinsgsbak. Het onderstel werd dusdanig aangepast dat ook de open versie garant moet staan voor die-hard prestaties.

Het meest zichtbare aan deze GT12 zijn de talloze nieuwe koetswerkstukken in carbon. De typische bumpers en motorkap bijvoorbeeld zijn specifiek voor deze auto ontworpen en ontwikkeld en nu ook toegepast op de Roadster.

Zoals gezegd, het gaat hier om één exemplaar. Aston Martin stelt ‘m tentoon in de hoop dat nog klanten hun buidel zullen opentrekken voor iets gelijkaardigs. De toekomstige eigenaar daarentegen, wil dat wellicht liever niet.

Geef commentaar
comments by Disqus